Ενισχυτική Διδασκαλία για το σχ. έτος 2022-23 – Αιτήσεις

Σύμφωνα με υπουργική απόφαση θα ξεκινήσουν προγράμματα ενισχυτικής διδασκαλίας  για  μαθητές και  μαθήτριες των  γυμνασίων για το σχολικό έτος 2022-23.

Κριτήριο για την επιλογή-συμμετοχή των μαθητών/τριών στα τμήματα μαθημάτων Ενισχυτικής Διδασκαλίας, μετά από σχετική ενημέρωση και αίτηση των γονέων και κηδεμόνων, αποτελεί η επίδοση του/της μαθητή/τριας στο αντίστοιχο μάθημα. Ο σύλλογος διδασκόντων του σχολείου στο οποίο φοιτά ο/η μαθητής/τρια, για τον/την οποίο/α έχει υποβληθεί αίτηση συμμετοχής στο πρόγραμμα, με απόφαση του προτείνει τους/τις μαθητές/τριες που έχουν ανάγκη ενισχυτικής διδασκαλίας.

Σύμφωνα με το ΦΕΚ οι ώρες διδασκαλίας/τάξη των διαθέσιμων στην Ενισχυτική Διδασκαλία μαθημάτων έχει ως εξής:

Η Ενισχυτική Διδασκαλία καλύπτει 1-5 διδακτικές ώρες την ημέρα μετά τη λήξη του κανονικού προγράμματος. Κάθε μαθητής/τρια μπορεί να παρακολουθήσει από ένα έως και όλα τα μαθήματα της Ενισχυτικής Διδασκαλίας.

Η Ενισχυτική Διδασκαλία υλοποιείται σε Σχολικά Κέντρα Αντισταθμιστικής Εκπαίδευσης (Σ.Κ.Α.Ε.). Τα Σχολικά Κέντρα Αντισταθμιστικής Εκπαίδευσης συγκροτούνται από ομάδες όμορων σχολικών μονάδων Γυμνασίου και ορίζονται ανά Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης με απόφαση του Διευθυντή της οικείας Περιφερειακής Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Οι κηδεμόνες των μαθητών/τριών που επιθυμούν να παρακολουθήσουν την ενισχυτική διδασκαλία πρέπει να συμπληρώσουν την παρακάτω αίτηση:

Αίτηση-δήλωση για ενισχυτική διδασκαλία   

και να την στείλουν ηλεκτρονικά  στο email του σχολείου (mail@4gym-kerats.att.sch.grέως τη Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2022.