5ος Μαθητικός αγώνας δρόμου αφιερωμένος στη Μάχη της Ηλεκτρικής

Ο Δήμος Κερατσινίου-Δραπετσώνας με αφορμή τη συμπλήρωση 78 χρόνων από τη Μάχη της Ηλεκτρικής, προτίθεται να διοργανώσει την Κυριακή  9  Οκτωβρίου 2022, τον 5ο Μαθητικό δρόμο αφιερωμένο στη μνήμη όσων αγωνίστηκαν για την ελευθερία και την ανεξαρτησία.

Πιστεύουμε ότι ως ελάχιστο φόρο τιμής, είναι υποχρέωση του Δήμου να μεταλαμπαδεύει στους νέους το ιστορικό παρελθόν ώστε να δημιουργήσουν πρότυπα συμπεριφοράς που θα βασίζονται στη δημοκρατική αντίληψη, στις αρχές της ελευθερίας της ανεξαρτησίας και της αλληλεγγύης, ειδικά σήμερα που η έννοια της αξίας ισοδυναμεί με υλικά αγαθά και την κοινωνική καταξίωση.

Φέτος, θα διεξαχθούν δύο αγώνες με διαφορετικές  εκκινήσεις .

  • Η πρώτη εκκίνηση (αφορά στους μαθητές της Α΄ και Β΄ Δημοτικού) θα δοθεί στις 10.00 π.μ. στην περιοχή Κράκαρη ( Ε1 πύλη στα Λιπάσματα ) θα είναι 1 γύρος (διαδρομή 500μ.).
  • Η δεύτερη εκκίνηση (αφορά στους μαθητές Γ΄ και Δ΄ Δημοτικού) θα δοθεί στις 10.20 π.μ. στην περιοχή Κράκαρη ( Ε1 πύλη στα Λιπάσματα ) θα είναι 1 γύρος (διαδρομή 500 μ.)  
  • Η τρίτη εκκίνηση (αφορά στους μαθητές Ε΄και ΣΤ΄ Δημοτικού) θα δοθεί στις 10.45 π.μ. στην περιοχή Κράκαρη ( Ε1 πύλη στα Λιπάσματα ) θα είναι 1 γύρος (διαδρομή 1000μ.)
  • Η τέταρτη εκκίνηση (αφορά τους μαθητές των Γυμνασίων) θα δοθεί στις 11.15 π.μ.. Οι μαθητές θα ξεκινήσουν από τον Κράκαρη ( Ε1 πύλη στα Λιπάσματα ) η διαδρομή θα είναι στο παραλιακό μέτωπο , εως το Μικρό θέατρο στο ύψος των σφαγίων και επιστροφή (διαδρομή 2100 μ.)

 

Οι εγραφές για την συμμετοχή στον αγώνα δρόμου θα διεξαχθούν στην αφετηρία στον Κράκαρη ( Ε1 πύλη στα Λιπάσματα )

 

  • Ώρα προσέλευσης- εγγραφή των μαθητών του Δημοτικού 9.00 π.μ..
  • Ώρα προσέλευσης – εγγραφή των μαθητών Γυμνασίου 10.15 π.μ..

 

Υπεύθυνη Δήλωση συμμετοχής

 

ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ

 

ΟΛΟΙ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΟΥΝ ΘΑ ΠΑΡΟΥΝ

  1. ΑΝΑΜΝΗΣΤΙΚΟ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
  2. ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΠΡΩΤΟΙ-ΕΣ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΘΑ ΠΑΡΟΥΝ ΧΡΥΣΟ-ΑΡΓΥΡΟ-

   ΧΑΛΚΙΝΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΑ.

  

 

ΑΠΟ ΤΑ ΤΜΗΜΑΤΑ

ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ                                                                      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ