B? βραβείο στο μαθητικό διαγωνισμό του Ε.Κ.Π.Α. με θέμα “Χρήστος Τσούντας: Στα χνάρια ενός αρχαιολόγου, στα χνάρια της προϊστορίας”

Το βραβείο είναι γεγονός! 
Συγχαίρουμε την ομάδα μας για το δεύτερο βραβείο
στο Διαγωνισμό του ΕΚΠΑ και του Μουσείου Ιστορίας
με θέμα “Χρήστος Τσούντας: Στα χνάρια ενός αρχαιολόγου, στα χνάρια της προϊστορίας?”.

Την Παρασκευή, 18 Μαΐου 2018, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Μουσείου Ιστορίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, κάτω από τη φωτισμένη Ακρόπολη, η πολιτιστική ομάδα της Α? Γυμνασίου τιμήθηκε με το β? βραβείο στο μαθητικό διαγωνισμό του Ε.Κ.Π.Α. «Τα εκθέματα του Μουσείου μέσα από τα μάτια των μαθητών».

Οι μαθητές μας στα πλαίσια του πολιτιστικού προγράμματος «Από τον Ιντιάνα Τζόουνς στη σύγχρονη αρχαιολογία» με υπεύθυνες καθηγήτριες τις κυρίες Τσουβαλτζίδου Κατερίνα και Τολυμένου Μαρία συμμετείχαν στον παραπάνω διαγωνισμό με μια ερευνητική εργασία για την προσωπικότητα και το έργο του προϊστορικού αρχαιολόγου, Χρήστου Τσούντα, καθώς και προτάσεις για το σχεδιασμό ενός περιοδικού μουσειακού εκθέματος με θέμα το έργο του πρωτοπόρου επιστήμονα.

Εχθές το απόγευμα, σε μια όμορφη εκδήλωση γεμάτη νεανικό ενθουσιασμό και θερμότατα σχόλια από την κριτική επιτροπή πανεπιστημιακών δασκάλων για την ποιότητα όλων των συμμετοχών, μέλη της ομάδας μας, συνοδευόμενα από τις καθηγήτριες και τους γονείς τους, παρέλαβαν το βραβείο τους και ανανέωσαν το ραντεβού τους στο Μουσείο.  Η νέα σχολική χρονιά θα ξεκινήσει για εκείνους με μια νέα εμπειρία: την υλοποίηση της πρότασής τους που βραβεύθηκε και την έκθεσή της για ένα εξάμηνο σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο του Μουσείου Ιστορίας του ΕΚΠΑ.

Ευχόμαστε στους μαθητές μας να βρίσκονται πάντα στην πρώτη γραμμή των δράσεων υπέρ του πολιτισμού.

 

Πολιτιστική ομάδα Α? Γυμνασίου 2017-18

Γαγλία Ειρήνη, Δημακάκος Νίκος,  Δράκος Ερμής,  Γαλανού Ευγενία, Αλεξάκη  Μαρία, Κανάκης Σταμάτης, Κλείσα Κατερίνα, Κούβαλης Παναγιώτης, Κετσέ Κωνσταντίνα, Κωνσταντινόπουλος Βασίλης, Μπαλογιάννης Σωτήρης, Μπαλογιάννης Χαράλαμπος, Μουστακέας Ιάκωβος, Ναυπλιώτου Δανάη, Ξυμητήρης Φώτης, Παπαδόπουλος Δημήτρης, Πατσή Αγγελική, Σαλιβέρου Αντιγόνη, Συρμαλής Μανώλης, Τσαβαρή Αγγελική, Τσιλιπουνιδάκη Κατερίνα, Χρυσοστόμου Άγγελος

 

Υπεύθυνες καθηγήτριες

Κατερίνα Τσουβαλτζίδου και  Μαρία Τολυμένου

 

(Φωτογραφίες από τη βράβευση)